diax30
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη
18 Απριλίου

Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος,
Ιωάννου, Κοσμά, Ιωάννου Ιωαννίνων

Aitimata

Aitimata

Aitimata

Άλλη μια κατηχητική χρονιά έφτασε στο τέλος της και μαζί μ’ αυτήν τα μαθήματα των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Μεταμορφώσεως
Γι’ αυτό το λόγο, τη Κυριακή 19 Μαίου 2019, η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Μεταμορφώσεως διοργάνωσε στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού σχολείου , μία απλή λιτή εκδήλωση λήξης των Κατηχητικών Σχολείων, για τα παιδιά, τους γονείς αλλά και για όλους τους ενορίτες, δίνοντας έναν τόνο χαράς και ζωντάνιας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο προιστάμενος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κολοβός.

«Το κατηχητικό Σχολείο τέλειωσε τα μαθήματα, αλλά όλο το καλοκαίρι και όλη τη χρονιά η χριστιανική ζωή συνεχίζεται. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε κοντά στην Εκκλησία, κοντά στο Χριστό, κάθε Κυριακή, κάθε γιορτή. Όταν λέμε «Όλα τα βήματα οδηγούν στο Χριστό», είναι αυτό που είπε ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος: «Ετοιμάσατε την οδό Κυρίου». Είναι ένας δρόμος, από τον οποίο έρχεται ο Κύριος σε μας, και πηγαίνουμε εμείς στο Χριστό. Και αυτός ο δρόμος δεν είναι κανένας άλλος, από τη μετάνοια. «Μετανοείτε  ήγγικε γαρ η Βασιλεία των ουρανών». Η αλλαγή του τρόπου της ζωής μας δηλ. από τον κοσμικό στον χριστιανικό, από το θέλημα της ανέσεως και της ευκολίας στη ζωή της ασκήσεως, δηλ. του θελήματος του Θεού, αυτό είναι που θα φέρει τη σωτηρία σε όλους μας.»
Πρωτοπρεσβύτερος
Π.Χρήστος Τσαχουρίδης
Εφημέριος του Ιερού Ναού
Αγίας Βαρβάρας Μεταμορφώσεως
 
Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από τη γιορτή λήξη των Κατηχητικών  σχολείων της ενορίας μας