diax30
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη
8 Ιουλίου

Προκοπίου μεγαλομάρτυρος, Φωτίου οσίου, Θεοφάνους και Αναστασίου των νεομαρτύρων, Θεοφίλου

Aitimata

Aitimata

Aitimata

Μια υπέροχη-θρεπτικότατη και απλούστατη χορτόσουπα.

Οι συνταγές μας πάντοτε θα αφορούν δύο άτομα που θα φάνε κανονικές μερίδες το μεσημέρι και θα μείνει και λίγο για το βραδινό τους.

Χορτόσουπα αλάδωτη φυσικά!

Αφού βάλουμε την κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό να βράσει, αρχίζουμε την παρασκευή του φαγητού μας.

Καθαρίζουμε 3 μεγάλες πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά-μεγάλα κομμάτια. 1 μεγάλο σχετικά κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο.

Επίσης χρησιμοποιούμε σέλινο κομμένο σε κομματάκια, που μπορούμε να το φυλάμε και στην κατάψυξη, άνιθο, 3-4 κολοκυθάκια φρέσκα, μπορούμε να βάλουμε και λίγα μανιτάρια από κονσέρβα. Αφού το νερό βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μας. Μετά από λίγο προσθέτουμε το αλάτι αλλά και έτοιμα ντοματάκια pumaro. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και το 1/10 κύβου κνορ λαχανικών.

Η βράση του φαγητού μας θα διαρκέσει περίπου 35'-40'. Το μυστικό είναι ότι αφού έχουν σχεδόν βράσει τα υλικά μας, με μία τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα 2/3 των υλικών, κρεμμύδια, σκόρδα, ολόκληρες πατάτες κ.τ.λ.π. και τα λιώνουμε στο multi με λίγο ζουμί και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα μας μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο.

Η χορτόσουπά μας σερβίρεται ζεστή, όχι καυτή γιατί ο ουρανίσκος και η γλώσσα θα σας εκδικηθούν. Η χορτόσουπά μας είναι ωραιότερη όταν προσθέσουμε και φρέσκο λεμονάκι.